Newsletter ASIL

Primesc

Noutăţi

la Editura Academica

Macovei Viorica Maria, Costin Gheorghe Miron
Laptele, aliment-medicament

Florea Traian (editor), Dima Stefan (editor), Costin Gheorghe Miron (editor), Bahrim Gabriela, Banu Iuliana, Borda Daniela, Cîrîc Alexandru, Elisei Alina, Segal Rodica, Stanciu Silvius, Turtoi Maria
Microîncapsularea pentru sisteme alimentare

2011


2009

  • Lansare carte: "Microîncapsularea pentru sisteme alimentare" - Florea Traian (editor), Dima Ştefan (editor), Costin Gheorghe Miron (editor), Bahrim Gabriela, Banu Iuliana, Borda Daniela, Cîrîc Alexandru, Elisei Alina, Segal Rodica, Stanciu Silvius, Turtoi Maria
  • Reuniune - Conferinţă - Simpozion ASIL, Bacău, 29-31 octombrie

2008

  • Reuniune ASIL 2008, Sf. Gheorghe
  • Lansare carte din colecţia "Alimentele şi sănătatea": "Alimente ecologice" - Costin Gheorghe Miron (editor), Alexe Petru, Bahrim Gabriela, Banu Iuliana, Bichescu Cezar, Borda Daniela, Bulancea Mircea, Ciolac Andrei, Croitor Nicoleta, Florea Traian, Georgescu Luminiţa, Man Cornel, Moraru Carmen, Moraru Cătălin, Moraru Constantin, Râpeanu Gabriela, Segal Rodica, Stanciu Silvius, Stănciuc Nicoleta
  • Premiul Dumitru Moţoc 2008 al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti pentru cartea "Alimente ecologice"

2007

  • Reuniune ASIL 2007, Băile Tuşnad, 25-27 octombrie
  • Lansare carte: "Produse lactate funcţionale". Editor: G.M. Costin, Autori:  G.M. Costin, Teodora Caşulschi, Daniela Paraschiv, Dana Pop, Silvius Stanciu

2006

  • Reuniune ASIL 2006, Miercurea Ciuc, 26-27 octombrie
  • Lansare carte: "Laptele aliment medicament"
  • Seminar Chr. Hansen - Bacterii probiotice, 5 mai, Galaţi

2005

  • După ce au fost organizate câteva simpozioane având ca tematică produsele lactate funcţionale, a fost publicată lucrarea „Produse lactate fermentate” care a obţinut pentru anul 2005 premiul Academiei Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti”

2003

  • Apare în editura Academica, elaborată de un colectiv larg de specialişti, lucrarea „Ştiinţa şi ingineria fabricării brânzeturilor”

2002

  • Se aniversează un deceniu de existenţă şi activitate ASIL din România

1999

  • Se organizează, cu concursul Universităţii Hallam Sheffield din Anglia şi a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, seminarul cu tematica: "Dezvoltarea şi implementarea planului HACCP în industria laptelui din ţara noastră"

1997

  • Se abordează pentru prima dată în cadrul reuniunilor tehnico-ştiinţifice ale ASIL problemele sistemelor de asigurarea calităţii în industria laptelui
  • Apare în Editura Academica a ASIL pentru prima dată în ţara noastră lucrarea "HACCP. Analiza riscurilor, punctele critice de control"

1996

  • În cadrul ASIL se abordează problema „Restructurării industriei laptelui în perspectiva integrării economice a României în UE”
  • Este înfiinţată, ca organism ASIL editura Academica în care apar ulterior numeroase lucrări destinate specialiştilor din industria laptelui şi a produselor lactate
  • Se aniversează 10 ani de la prima apariţie a Buletinului de informare pentru industria laptelui, revista de specialitate editată sun coordonarea ASIL

1993

  • Organizarea primei reuniuni tehnico-ştiinţifice a ASIL având ca tematică „Perspectivele industriei laptelui în România în perioada de tranziţie”

1992

  • Înfiinţarea primei asociaţii profesionale a specialiştilor din industria laptelui din România (ASIL)